Thursday, June 2, 2011

Premiul de poezie Griffin 2011

Premiul de poezie Griffin,  dintre premiile majore de poezie, a fost acordat miercuri,1 iunie, in Toronto, Canada, urmatoarelor doua carti:

Heavenly Questions (Intrebari ceresti)  de Gjertrud Schnackenberg in categoria "poezie internationala"
si Ossuaries (Osuare) de Dionne Brand in categoria "poezie canadiana".

Juriul compus din poetul Tim Lilburn, poeta Chase Twichell si prozatorul Colm Toíbín, a selectat aceste doua volume din urnatoarea lista de carti ("shortlist") - care la randul ei a fost aleasa din 450 de carti de poezie, dintre care 20 de traduceri, carti publicate in 27 de tari:

Poezie internationala
Poezie canadiana:
Pe 31 mai 2011 avut loc in Toronto o seara la care autorii prezenti pe 'shortlist' (finalistii premiului) au citit din cartile selectate.

In pauza acestei seri de poezie, o surpriza: poetului francez Yves Bonnefoy (n. 1923) i-a fost decernat premiul Griffin Lifetime Recognition Award (premiul pentru realizari de o viata in poezie).  Prezentarea acestei distinctii a fost facuta de poeta Carolyn Forché.

Iata cateva imagini de la seara de poezie dedicata finalistilor premiului de poezie Griffin 2011:


     
267 Bloor St. West, Toronto, unde a avut loc lectura poeziilor din cartile finaliste/  "shortlist", Premiul Griffin, 2011.

Prozatorul irlandez Colm Toíbín, (dreapta), unul dintre cei trei judecatori ai Premiului Griffin 2011, soseste la seara de poezie.Inainte de inceperea lecturii: 

Vedere de la Balconul 2 - unde s-a aflat si autoarea acestui post, impreuna cu numerosi alti amatori de poezie - evenimentul a fost  'sold out':
 


No comments:

Post a Comment

Frunze de artar - Jurnal din Toronto