Saturday, November 20, 2010

Atelier de artist: Geneza unei opere de arta, s-a incheiat.

Mini-evenimentul nostru:
"Atelier de artist: Geneza unei opere de arta" care l-a avut ca protagonist pe artistul canadian Bogdan Luca s-a incheiat.

Tabloul monumental al lui Bogdan Luca, "Reverberatii", al carui progress l-am urmarit, fragmentar, pe acest blog, e instalat acum la Brock University.

Asteptam in continuare gandurile si prezenta dumneavoastra pe acest blog in urmatoarele posturi. 

ATELIER DE ARTIST: GENEZA UNEI OPERE DE ARTA 

Din septembrie 2010 pana la sfarsitul lui noiembrie 2010 “Arta-Poezie” a gazduit evenimentul “Studio de artist” avandu-l ca protagonist pe pictorul Bogdan Luca.

Intentia acestui eveniment a fost sa ofere un punct de vedere in procesul de creatie artistica. A fost  o incercare de a descifra felul in care o opera de arta se naste din haosul unei zi imperfecte si ce teme si influente artistice devin prevalente intr-un astfel de process.

ARTSTUL INVITAT: BOGDAN LUCA
Bogdan Luca este un pictor care traieste si picteaza in Toronto.
Bogdan a terminat institutul de arte plastice din Toronto (OCAD) in 2007 iar in 2010 a terminat masteratul in “Visual Studies” la universitatea din Toronto.
Bogdan Luca a participat la numeroase exhibitii individuale si de grup si cea mai recenta expozitie a lui, “Unmoorings” (Desprinderi), a fost gazduita in mai si iunie 2010 la centrul de arta al universitatii din Toronto si la LE Gallery in Toronto.
Bogdan a primit cateva premii pentru arta lui si este co-castigatorul premiului intai Pirelli in competitia “Pirelli Relativity Challenge” 2005.

DESPRE PICTURA LUI BOGDAN LUCA
“Picturile lui Luca sant ferestre spre o lume care se destrama si incearca cu disperare sa se adune in acelassi timp, care incearca sa se coaguleze intr-o imagine coerenta si sa descopere un inteles – un inteles pe care l-am putea numi obiectiv”.

PICTURA
Bogdan Luca a creat  pictura monumentala "Reverberatii" (approx 2.6 m pe 18 m) o redare artistica a unor evenimente si figuri istorice marcante din istoria Peninsulei Niagara.
Acest tablou, al carui concept a fost ales de Brock University din mai multe submissii, a fost instalat la universitatea Brock in complexul nou renovat “Thistle Courtyard” in octombrie 2010.


No comments:

Post a Comment

Frunze de artar - Jurnal din Toronto