Saturday, October 9, 2010

Pictura monumentala a lui Luca - primele imagini de la Brock University

Pictura monumentala a lui Bogdan Luca a fost instalata la Brock University in Ontario. Iata cateva imagini de la sosirea si instalarea ei la universitate. Imaginile, as zice ne dau o indicatie despre marimea acestor tablouri.
Luca la lucru, la montarea panourilor


3 comments:

 1. Magnific...
  In afara de valoarea artistica incontestabila, tablourile se incadreaza perfect in decorul auster, dând profunzime si dinamism spatiului...
  In plus cromatica e ideala: albastru odihnitor si calm, combinat cu rosul care mentine viu spiritul si parametrii gandirii... perfect pentru o sala de studiu sau lectura.
  Felicitari lui Bogdan Luca si la cat mai multe succese de acest fel...

  ReplyDelete
 2. Karla - ce comentariu minunat! Astept sa aflu stiri despre inaugurare si sa vad tablourile acestea la locul lor la Brock University - care se afla cam la 100 Km de Toronto, in Peninsula Niagara. Am fost martora la creatia tabloului - o emotie estetica puternica pentru mine - si cred ca in orice drum pe care il voi face de acum inainte spre Niagara Falls, ma voi opri pe acolo. Sant onorata de colaborarea cu Luca, un artist de un talent deosebit - talent a carui inflorire am avut ocazia sa o urmaresc peste ani cu un senzatie de uimire si incantare. O parere personala e ca tabloul lui Luca va devenni o opera de arta definitorie, asociata pentru totdeauna cu locul in care se afla - cum e de exemplu seria de panouri a lui Dirk Bouts la Louvain. Iti multumesc ca ai venit aproape de tablou.

  ReplyDelete
 3. S-au întâlnit arhitectul, pictorul şi poetul … fiecare cu măreţia lui. Într-un asemenea spaţiu ar fi posibil să te risipeşti … îngerul stabilităţii te adie cu aripa şi trimite departe fiorul agorafobiei .
  Şi oamenii elaborează minuni !

  ReplyDelete

Frunze de artar - Jurnal din Toronto